【新冠肺炎】藝人林子博透露中招 發燒無病症有味覺|已接種疫苗

【新冠肺炎】藝人林子博透露中招 發燒無病症有味覺|已接種疫苗

名人專訪 來源:《林子博-我們這一家》專頁及《子博在英國》YouTube

藝人林子博於社交媒體透露,自己經快速檢測結果顯示陽性,相信是身處英國的他不幸中了新冠肺炎,子博指自己:「冇咳、冇鼻水、冇喉嚨痛、有味覺、唞氣正常。連續三日燒到39、發冷同周身骨痛!」子女暫未有染疫。希望子博早日康復,平安順利。

早前藝人林子博移居英國,開設《子博在英國》YouTube 頻道分享與一對子女日常生活,近日終於有搬進新居,有自己的家,亦有穩定工作,一對子女亦有學校上學,生活得以安頓下來,一眾網友亦替他們高興,紛紛留言"加油"。

 

分享一對仔女兒時vs最新合照

 

子博有感:

「過去呢幾年除咗工作之外,屋企嘅變化令我忽略咗呢兩姊弟…

所以決定放低香港所有嚟到呢度陪太子讀書,就係希望彌補過去忽略咗佢哋嘅時間。但當每日望住佢哋落車入學校嘅背影,先至發現佢哋最需要我陪伴嘅階段,原來我已經錯過咗!

我甚至更發現…………..

而家係我需要佢哋,多過佢哋需要我!

#你兩姊弟可唔可以唔好大得咁快

 

女兒詠渝「畫公仔係有一手!」最新畫作畫了一家人, 包括「為食卓楠」和「媽咪天使」

 

年尾還分享一家過聖誕及新年的趣事

 

今早10/1則分享自己快速測驗結果照片指子博指自己:「冇咳、冇鼻水、冇喉嚨痛、有味覺、唞氣正常。連續三日燒到39、發冷同周身骨痛!」子女暫未有染疫。希望子博早日康復,平安順利。

相關文章